Kota opbouwen

Fundering

De kota heeft een fundering nodig. U kunt een aannemer of professioneel klusbedrijf vragen om een fundering van beton te laten maken. Misschien kunt u dit ook zelf doen. Aandachtspunten hierbij zijn:

  • Precieze maatvoering van de zeshoek of achthoek.
  • Een vlakke stevige bovenlaag van beton en goed waterpas.

Wij bieden u ook aan om een fundering te maken van hout. Veel van onze klanten hebben hier al voor gekozen. Deze fundering bestaat uit een geïmpregneerd houten balkenframe, dat bij ons in de werkplaats precies op maat wordt gemaakt.  Het houten frame kan vooraf worden voorzien van isolatieplaten. Hier bovenop wordt, op locatie, een houten vloer geschroefd. Het complete funderingsframe wordt op hardhouten klossen geplaatst, zodat het ongeveer 10 cm vrij van de grond komt te staan. Vooraf worden betontegels op gelijke hoogte op een stabiele ondergrond geplaatst.

Sinds dit jaar kunnen we de houten fundering ook plaatsen op metalen schroefpalen. Het draagvermogen van de schroefpalen is bijzonder goed. Schroefpalen zijn toepasbaar voor bijna iedere bodemstructuur. Hellingen geven geen problemen. Winstpunten: minder zwaar werk, gemakkelijke plaatsing van schroefpalen die op gelijke hoogte worden ingeschroefd, geen extra zand, betontegels en hardhouten klossen meer nodig.

Opbouwen kota

Dit is een betrekkelijk eenvoudig karwei. Er is een duidelijke handleiding. Er is al veel vooraf gemonteerd. Maar we merken soms ook, dat mensen zichzelf kunnen overschatten. Het zijn zware delen, complete wanden en daksegmenten, en er moet veel worden geschroefd. Het opbouwen van een kota vereist wel enige kennis en ervaring met timmerwerk.

Wilt u het opbouwen liever uitbesteden: onze ervaren mensen kunnen de kota professioneel en snel voor u opbouwen. We hanteren hiervoor een vast tarief zodat vooraf duidelijk is wat de kosten voor u zijn. Bloemendaal Projecten Timmerwerk is lid van de VLOK, dit geeft u zekerheid dat het werk vakkundig wordt uitgevoerd.