Kota opbouwen

Fundering voor een kota

Betonnen fundering met gemetselde rand
Betonnen fundering met gemetselde rand
Houten fundering op bestrating
Houten fundering op bestrating

De Finse kota heeft een fundering nodig. U kunt een aannemer vragen om een fundering van beton te laten maken. Wel of niet met gemetselde rand. Of u kunt dit misschien zelf doen. Aandachtspunten hierbij zijn:

  • Precieze maatvoering van de zeshoek of achthoek. Wij leveren u de tekening.
  • Een vlakke stevige bovenlaag van beton en goed waterpas, vooral aan de randen waar de wanden komen te staan.

Wij bieden aan om voor u een fundering van hout te maken.  Veel van onze klanten hebben hier al voor gekozen. Deze fundering bestaat uit een stevig geïmpregneerd houten balkenframe, dat bij ons in de werkplaats precies op maat wordt gemaakt.  Het houten frame kan worden voorzien van isolatieplaten. Op locatie schroeven we een houten vloer op het frame. Het complete funderingsframe wordt op hardhouten klossen geplaatst, zodat het ongeveer 10 cm vrij vanaf de grond komt te staan. Dit is een duurzame oplossing om het hout van de fundering winddroog te houden. Vooraf worden betontegels op gelijke hoogte op een stabiele ondergrond geplaatst. Een bestrating vooraf aanleggen in een cirkelvorm zoals op de foto is een perfecte oplossing.

De kota met houten fundering kan ook worden geplaatst op metalen schroefpalen. Het draagvermogen van de schroefpalen is bijzonder goed. Schroefpalen zijn toepasbaar voor bijna iedere bodemstructuur. Hellingen geven geen problemen. Winstpunten zijn:  gemakkelijke plaatsing van schroefpalen die op gelijke hoogte worden ingeschroefd, geen extra kosten voor stabiel maken van de ondergrond.

 

Opbouwen kota

Dit is een betrekkelijk eenvoudig maar arbeidsintensief karwei. Er is een duidelijke handleiding bij het leveringspakket. Er is al veel vooraf gemonteerd. Maar we merken soms ook, dat mensen zichzelf kunnen overschatten. Het zijn zware delen: de wanden en daksegmenten.  Er moet veel en nauwkeurig worden samengesteld en geschroefd. Het opbouwen van een kota vereist wel kennis en ervaring met timmerwerk.

Wilt u het opbouwen liever uitbesteden: onze ervaren en gemotiveerde mensen kunnen de kota professioneel en snel voor u opbouwen in ongeveer 2 tot 3 werkdagen. We hanteren hiervoor een vast tarief zodat vooraf duidelijk is wat de kosten voor u zijn.

Timmerbedrijf Bloemendaal Projecten is lid van de VLOK, dit geeft u zekerheid dat het werk vakkundig wordt uitgevoerd.

Vlok Logo