Bijzonder buitenhuis

De kota vroeger

Dunne boomstammen schraagden de tenten, die op wigwams leken. De rook ontsnapte door een opening in de top. De tenten werden kota’s genoemd en werden bewoond door de Samen in Lapland. Een nomadenvolk dat eeuwenlang achter zijn rendieren aantrok. In de ijzige kou van Lapland was de kota een veilige warme rustplaats en noodzakelijk om te overleven.

De kota van nu heeft de karakteristieke vorm van deze tenten behouden. De rendierhuiden, waarmee de tenten waren bedekt, hebben plaatsgemaakt voor sterk en mooi grenenhout.

Het is een bijzonder buitenhuis in uw tuin!

Al onze kota’s worden opgebouwd uit grenen balken van 4,5 cm dik. Het dak is gemaakt van grenen planken en is aan de buitenzijde waterdicht afgedekt met stevige Katepal-shingles. Wanden en daksegmenten vormen samen een solide constructie. Het dak heeft rondom een groot overstek, waardoor wanden en ramen tegen weer en wind worden beschermd. De ramen zijn voorzien van isolatieglas. Binnen is de kota bijzonder mooi afgewerkt, met rondom houten zit/ligbanken en een grenen vloer. In het midden staat een grill/barbecue met rondom houten tafelbladen en een rookkap erboven.

Kwaliteit

Wij leveren de originele kota’s van Arctic Finland House. Als deskundig timmerbedrijf herkennen wij de kwaliteit van de producten die AFH levert. Met deze kota maakt u een goede keuze, want ze zijn gemaakt van de beste kwaliteit langzaam gegroeid Fins grenenhout. Het hout is zeer duurzaam en de afwerking is bijzonder mooi en degelijk. In de vergelijking met kota’s van andere leveranciers steekt deze er met kop en schouders bovenuit. Zie ook alle pluspunten die wij voor u op een rijtje hebben gezet.