Bijzonder buitenhuis

De kota vroeger

De kota vroeger
De kota vroeger

Dunne boomstammen schraagden de tenten, die op wigwams leken. De rook ontsnapte door een opening in de top. De tenten werden kota’s genoemd en werden bewoond door de Samen in Lapland. Een nomadenvolk dat eeuwenlang samen met haar rendieren van de ene naar de andere plek trok.

De kota van nu heeft de karakteristieke vorm van deze tenten behouden. De rendierhuiden, waarmee de tenten waren bedekt, hebben plaatsgemaakt voor sterk en mooi grenenhout. We gebruiken de kota nu voor het samenkomen met vrienden en familie, gezellig bij een knappend houtvuur.

Al onze kota’s worden gebouwd met grenen balken van 4,5 cm dik. Het dak is gemaakt van grenen planken en is aan de buitenzijde waterdicht afgedekt met stevige Katepal-shingles. Wanden en daksegmenten vormen samen een solide constructie. Het dak heeft rondom een groot overstek, waardoor wanden en ramen tegen weer en wind worden beschermd. De ramen zijn voorzien van isolatieglas. Binnen is de kota bijzonder mooi afgewerkt, met aan de wanden gemonteerde houten zit/ligbanken en een grenen vloer. In het midden staat een grill/barbecue met houten tafelbladen en een rookkap erboven.

Het is een bijzonder buitenhuis voor in uw tuin!

De kota nu

De kota van nu.